Hoofdstuk 2: Beleggen in het algemeen

Wat is beleggen precies?

Om te begrijpen hoe beleggen werkt is het belangrijk om het verschil te weten tussen traditioneel beleggen en online beleggen – ook wel CFD beleggen genoemd. Dit zullen wij nu op een simpele manier uitleggen.

Beleggen in het algemeen

Beleggen in het algemeen is een manier om een vermogen op te bouwen. Dit doe je doormiddel van investeren zoals bijvoorbeeld het kopen van aandelen. Ook kun je handelen met valuta of investeren in populaire grondstoffen zoals goud en zilver. Het doel is duidelijk; je wilt rendement halen uit je investering. Dit betekent dat wanneer je aandelen koopt of in andere instrumenten belegt, je uiteindelijk winst/rendement verwacht te maken.

Traditioneel beleggen is bij de meeste mensen wel bekend. De belegger koopt aandelen van een bedrijf en wordt op de manier een stukje mede-eigenaar van het bedrijf. Wanneer het goed gaat met het bedrijf worden de aandelen meer waard. Door deze waardestijging kan de belegger vervolgens zijn aandelen weer verkopen voor een meerwaarde. Ook ontvangt dezelfde belegger ieder jaar rendement over zijn ingelegde vermogen. Echter is het wel zo dat bij traditioneel beleggen er alleen winst gemaakt kan worden bij een stijging van de waarde van het aandeel en niet als het aandeel uiteindelijk zal dalen. Vaak is ook nog eens een groot kapitaal nodig om uiteindelijk succesvol een leuk winst te maken. Mensen hebben vaak niet zo veel geld over om te investeren en resultaat laat vaak heel erg lang op zich wachten. Dit kan soms wel jaren duren voordat het winstgevend wordt. Traditioneel beleggen wordt dan ook omschreven als langzaam en lange termijn investering.

Met online beleggen aan de andere kant, is het mogelijk om een breed assortiment van aandelen (nationaal en internationaal), grondstoffen en Forex te verhandelen en veel sneller resultaat te zien van uw belegging. Het biedt een meer flexibele manier van investeren met 24/7 toegang tot de financiële markten.

Waarom online beleggen?

Wat maakt online beleggen zo interessant voor beleggers?

Hoewel beleggen nooit zonder risico is, kan er vaak veel meer financieel voordeel gehaald worden dan bijvoorbeeld sparen. De rentes worden steeds lager wat beleggen in aandelen steeds interessanter maakt. Steeds meer mensen beginnen dan ook met online beleggen om op die manier naast hun inkomen vermogen op te bouwen of zien het als investering voor hun pensioen. Maar natuurlijk is online beleggen ook heel leuk en spannend om te doen. Het is dan ook belangrijk om goed de risico’s in te begrijpen en jezelf bekend te maken met hoe beleggen in zijn werkt gaat.

Zoals eerder beschreven wordt online beleggen vaak CFD (Contract for Difference) beleggen genoemd. In het volgende hoofdstuk leggen we uit wat de grootste voordelen en kansen zijn binnen het online beleggen met CFD’s.

Zonder risico beleggen?

Begin dan met een gratis oefen account. U krijgt €20.000 aan fictief geld zodat u risicoloos kunt oefenen op echte live koersen.

Beleggen brengt risico’s met zich mee. Beleg daarom nooit met geld dat u niet kunt missen.

placeholder
Aandelen Voor Beginners
Algemene Risicowaarschuwing

Ontvang Gratis Beleggingstips