Leren Beleggen

Iedereen kan leren beleggen! Wilt u snel zelf leren beleggen? Dan bent u bij aandelenvoorbeginners.com op het juiste adres. Op deze website staan veel waardevolle tips die u helpen om te beginnen met beleggen. Elke succesvolle belegger is ooit ergens begonnen. Het begin is om op de juiste manier zo veel mogelijk informatie tot u te nemen en te oefenen. Hieronder vindt u alvast nuttige tips die u op weg helpen om te leren beleggen.

Tips om te leren beleggen voor beginners:

1. Open een gratis account om mee te beleggen.

Beleggen begint bij een online broker. Een broker is een bedrijf die het mogelijk maakt om te beleggen op de beurs. Deze brokers bieden u een platform aan waarop u kunt beleggen op aandelen, grondstoffen, indices en Forex. De meeste brokers bieden een gratis oefenaccount aan waarmee u met €20.000 euro nep geld kunt oefenen met beleggen. Dit is erg gunstig, want hiermee kunt u eerst wennen aan het beleggings- platform en de gratis tools die de brokers aanbieden. Op deze pagina kunt u de populairste online brokers van dit moment met elkaar vergelijken.

2. Lees artikelen om te leren beleggen.

Met de opgedane kennis zul je makkelijker kansen zien om te beleggen in bepaalde aandelen. Wanneer koop je aandelen? Hoe verkoop je ze met winst?

Artikelen zijn een fantastische bron voor educatie. Onze website simpelbeleggen.com bevat unieke artikelen om te leren beleggen voor beginners.

Bekijk onze meest gelezen artikelen:3. Volg het nieuws over de aandelenmarkt.

Wanneer u begint met beleggen zult u snel merken dat economisch nieuws invloed kan hebben op de koers van aandelen. Zo wordt binnen het beleggen veelvuldig gebruik gemaakt van de zogenaamde ‘fundamentele analyse’. Hierbij wordt nieuws over bedrijven gebruikt als aanleiding bij het beleggen. Op basis van positief of negatief nieuws kan een verwachting worden geschept met welke aandelen gespeculeerd zal worden.

Nieuwssites zoals De Financiële Telegraaf en Google Finance dienen als een geweldige informatie bron om te leren beleggen. Voor meer informatie over buitenlandse aandelen, kunt ook terecht bij de Wall Street Journal en Bloomberg.

Door het dagelijks monitoren van de markten en het lezen van de financiële kranten kunnen beleggers zich blootstellen aan trends, analyses die kunnen helpen bij het beleggen. TV en radio zijn andere manieren om toezicht te houden op de beurs. RTL Z nieuws en BNR Nieuwsradio zijn populaire Nederlandse kanalen. Laat u niet al te veel beïnvloeden door de presentatoren, interviews en discussies op deze kanalen, maar kijk en luister goed en laat het rustig inzinken.

4. Beleggingsproducten kiezen.

Er zijn ontzettend veel beleggingsproducten en instrumenten waarin u kunt beleggen. Zo kunt u onder andere beleggen in grondstoffen (goud en zilver etc.) aandelen, indices, opties, obligaties, valuta’s (dollar euro, bitcoins, etc) en nog veel meer! De meeste brokers maken het mogelijk om direct op binnenlandse en buitenlandse instrumenten te handelen. Het is aan te raden om eerst te leren beleggen in één of twee beleggingsproducten. Zo krijgt u de smaak te pakken en kunt u rustig leren begrijpen hoe de instrumenten zich verhouden.

Kijk hier voor meer informatie over de verschillende beleggingsproducten.
Het is verstandig om zoveel mogelijk informatie te verzamelen over de beleggingsproducten waarin u wilt gaan beleggen. Dit is essentieel voor het maken van beslissingen tijdens het leren beleggen op de beurs. Gebruik de basis informatie basisinformatie over verschillende beleggingsproducten.

5. Maar gebruik van het gratis account met fictief geld.

De beste manier om te leren beleggen is door te oefenen. Gaandeweg leert u het platform kennen en kunt u de nodige fouten maken zonder dat u daadwerkelijk risico loopt. U handelt wel op echte koersen maar maakt gebruikt van nep geld. De meeste online brokers bieden een gratis oefenaccount aan waarmee u dus onbezorgd kunt leren handelen. U kunt hier gemakkelijk een oefenaccount aanmaken waarbij u €20.000 euro aan nep geld krijgt.

6. Handelen op de beurs en uw eerste aandeel kopen!

Wanneer u een gratis account heeft aangemaakt bij een online broker en u bekend bent met het beleggen, stapt u makkelijk over op het echte account. Dit kan overigens met hetzelfde account. U kunt beginnen met kleine bedragen, zelfs met €5, €10 of €20 euro kunt u al handelen op de beurs.

Zonder risico beleggen?

Begin dan met een gratis oefen account. U krijgt €20.000 aan fictief geld zodat u risicoloos kunt oefenen op echte live koersen.

Beleggen brengt risico’s met zich mee. Beleg daarom nooit met geld dat u niet kunt missen.

placeholder
Aandelen Voor Beginners
Algemene Risicowaarschuwing

Ontvang Gratis Beleggingstips